Primul standard internațional emis oficial de ISO/TC 296

- Aug 18, 2020-

Pe 16 iunie, reporterii au aflat de la Centrul Internațional de Bambus și Rattan că a fost lansat oficial terminologia produsului din bambus și bambus standard INTERNAȚIONAL ISO 21625.

Aceasta este organizația internațională din bambus rattan pentru standardizare a comitetului tehnic (ISO/TC 296) de la înființarea lansării oficiale a primelor standarde internaționale, este, de asemenea, prima dominată de china cuprinzătoare stabilite de către organizația internațională pentru standardizare (ISO) standarde, bambus marchează o descoperire de standardizare bambus în țara noastră, spori influența industriei de bambus din China în standardele internaționale și voce.

bamboo forest


China este cea mai abundentă resurse de bambus din lume, cea mai mare producție de bambus, prelucrarea bambusului și tehnologia de utilizare la cel mai înalt nivel din lume. Industria bambusului și a rattanului este una dintre industriile de răsărit ale industriei forestiere din China, reprezentând aproape două treimi din cota de piață globală. Cu toate acestea, dezvoltarea industriei bambusului și rattanului se confruntă întotdeauna cu problemele nerezolvate, ar fi diferitele condiții de acces pe piață și lipsa standardelor de calitate a produselor.În acest scop, China se aplică organizației internaționale de standardizare pentru înființarea unui comitet tehnic profesionist din rattan bambus.


În 2015, Autoritatea Tehnică a Organizației Internaționale de Standardizare (ISO) a adoptat o rezoluție de aprobare a înființării Comitetului Tehnic ISO Bamboo și rattan.
În 2016, au fost adoptate trei propuneri pentru noi standarde de terminologie a produselor din bambus și bambus, cărbune din bambus și pardoseli din bambus prezentate de delegația chineză.

Termenii pentru bambus și produse din bambus definesc diferiți termeni, ar fi unitățile de prelucrare, produsele semifinite și produsele finite în producția și comerțul bambusului.


În cadrul mecanismului de lucru al Organizației Internaționale de Standardizare (ISO), China, condusă de Centrul Internațional pentru Bambus și Rattan, a lucrat împreună cu Indonezia, Țările de Jos, Etiopia, Uganda și alte țări pentru a formula propunerea. A fost nevoie de patru ani de la prima propunere până în prezent și a fost în cele din urmă aprobată de statele membre ale ISO după vot.