Strategii de ambalare Ajută mărcile de înfrumusețare a clienților vizați

- Jan 07, 2020-

Nevrând să aleagă între crearea unui pachet „verde” sau lux, pachetul MS este linia de îngrijire a pielii. Și produsul a fost verificat Certificarea calificată ISO 9000 și standardul internațional ISO 9001: 2000. Test SGS și certificat TUV, IS08317.

Sticlele / borcanele noastre din bambus chimic sunt dezinfectate în sterilizarea EO.

bamboo jar


Ambalajul este una dintre cele mai importante părți ale prezenței unui brand de frumusețe. După ce ai accesat acel client potențial în magazin prin intermediul reclamei sau a rețelelor de socializare, ambalajul tău are rolul de comunicator cheie. Marcajele pot avea povești diferite de spus și criterii diferite pentru designul ambalajului, dar în final obiectivele sunt aceleași: Implicați publicul țintă, distribuiți valorile mărcii, transmiteți calitate și consecvență și creați loialitate brandului.


Aspectul unui pachet poate defini experiența clienților. Cercetările arată că apelul ambalajelor de produse crește cumpărăturile repetate și are potențialul de a declanșa cumpărături cu impulsuri. Indiferent dacă sunt cumpărături online sau în magazin, clienții au așteptări asociate momentului de dezabonare. Un studiu arată că 58% dintre cumpărătorii on-line au fost convinși să cumpere un produs după ce au căutat imagini și videoclipuri de box pe rețelele de socializare. Cu 40% dintre clienți spun că sunt mai susceptibili să promoveze companiile care furnizează ambalaje premium, proiectarea nu numai pentru a reprezenta marca dvs., ci și pentru a reprezenta clientul țintă este esențial.