Extinderea formei produsului din bambus

- Jan 13, 2020-

15063W453-0

Comparativ cu produsele tradiționale din bambus, designul și fabricarea produselor moderne din bambus s-au extins sub formă și categorie de produse datorită progreselor tehnologiei de prelucrare a materialelor din bambus. În special, nașterea tehnologiei de prelucrare a tablelor de bambus și maturizarea tehnologiei de îndoire la cald au făcut ca produsele din bambus să nu mai fie restricționate de prelucrarea caracteristicilor originale ale materialelor de bambus și pot completa cu ușurință multe forme cu dimensiuni mari.


În special în designul mobilierului, bambusul poate înlocui lemnul, reducând considerabil costurile. Textura suprafeței de bambus este clară. Textura sa unică sau țesătura de bambus le oferă oamenilor un sentiment natural, intim și rustic, care poate trezi amintirile copilăriei sau asociațiile tradiționale ale utilizatorilor. Odată cu dezvoltarea tehnologiei de prelucrare, datorită avantajelor durității și îndoirii ușoare, dificultățile de potrivire cu alte materiale au fost reduse.


În designul modern al produsului, combinația de materiale obișnuite de bambus cu oțel, aluminiu, sticlă, ceramică și alte materiale conferă produsului o senzație complet nouă. În designul modern, cultura bambusului este subtil integrată, iar forma și sfera produsului sunt extinse. Pentru ca materialele din bambus să facă progrese în producție și utilizare, este inevitabilă extinderea formelor și categoriilor de produse. Ei nu ar trebui să rămână doar în producția tradițională de produse de bambus. Acestea ar trebui să pătrundă în alte domenii de produse, cum ar fi materiale de construcție, produse de tehnologie electronică și produse casnice. În special în produsele și jucăriile pentru copii, suprafața bambusului este ușoară și confortabilă, verde și sigură, fără pericole chimice grave, ușor degradabilă și poate înlocui alte materiale artificiale.