Trei puncte critice de carantină pentru exporturile de bambus exportate

- Jan 08, 2020-

Județul Anji, orașul Huzhou, este una dintre cele mai mari baze de producție de Phyllostachys pubescens din China. În 2004, peste 6400 loturi de produse din bambus au fost în carantină de Biroul de inspecție și carantină de ieșire din Huzhou, cu o sumă de 635 milioane USD. Produsele din bambus au un conținut tehnic redus și aparțin industriilor care consumă forță de muncă pentru a se adapta dezvoltării inițiale a economiei rurale. Deoarece acest tip de produs se bazează pe Phyllostachys pubescens naturale ca materie primă, procesul de producție este simplu, unele (cum ar fi bambusul verde) chiar și prin selecția manuală, fără un tratament de control al insectelor direct ambalat și exportat, astfel încât este ușor de transportat dăunător organisme din afara țării, prezintă un risc ridicat și a fost catalogat ca obiect principal al carantinei de către țări, în special țările dezvoltate. În plus, conștientizarea proprietarilor de întreprinderi cu privire la carantina de plante nu este puternică, din cauza problemelor de carantină, se întorc din când în când indemnizații.


  1. Controlează conținutul de umiditate al produsului.

    Ca materie primă a produselor din bambus, materialele din bambus conțin mai mult amidon, polizaharidă și substanțe nutritive solubile în apă, care sunt foarte potrivite pentru creșterea mucegaiului sub anumite conținut de umiditate. Suprafața produselor din bambus își pierde culoarea inițială după mucegai; rezistență la impact redus ; În unele dintre produsele adezive (cum ar fi podeaua de bambus, tablă de bambus) în procesul de producție a rezistenței de lipire a adezivului; în același timp, igroscopicitatea este îmbunătățită pentru a crea condiții pentru creșterea bacteriilor în descompunere. Este economică și fezabilă metoda de a controla conținutul de umiditate al produselor și de a inhiba creșterea ciupercilor de mucegai. Cu toate acestea, măsurile privind gestionarea carantinei a produselor din bambus, lemn și iarbă de ieșire (denumite în continuare măsurile) și manualul privind carantina din plantele de intrare și ieșire din China (denumit în continuare manual) a menționat că fabricile ar trebui să fie echipate cu detector de apă, dar nu au prezentat un standard clar de conținut de apă, care ch a crescut dificultatea carantinei la fața locului. Din cauza faptului că mucegaiul produsului se întoarce din când în când circumstanța care se va întâmpla, face ca întreprinderea de export să fi suferit pierderi de profit uriașe. Autorul rezumă experiența carantinei în produsele din bambus din ultimii ani și crede că conținutul de umiditate al produselor din bambus care au fost expediate mai mult de 10 zile trebuie să fie mai mic de 14%. Determinarea conținutului de umiditate trebuie să fie efectuată în condiții normale de depozitare, cum ar fi uscat, curat și sanitar după ambalarea produselor finite.

  2. îmbunătățirea metodei de eșantionare

    În prezent, cantitatea de eșantionare a produselor de bambus în carantină adoptă prevederile din manual: Eșantioane de 11 ~ 50 eșantioane: 3 ~ 5 probe; 6 până la 10 eșantioane de 51 ~ 100 de bucăți; Pentru mai mult de 100 de bucăți, adăugați 1 bucată pentru fiecare 100 de bucăți. Metoda de prelevare adoptă prelevare aleatorie. Această metodă de eșantionare este simplă pentru un singur produs, dar varietatea actuală de produse din bambus a evoluat de la monochimice la diversificate, iar diferite produse au diferite niveluri de risc dăunător. la situația actuală a lucrărilor de carantină, cantitatea de eșantionare și metoda de eșantionare ar trebui să reflecte nevoile reale ale diferitelor riscuri ale produsului. În primul rând, în conformitate cu cele trei niveluri de risc prevăzute în măsuri, produsele din bambus ieșite sunt împărțite în trei categorii: risc ridicat, mediu risc și risc scăzut. În ceea ce privește proporția de eșantionare inițială, cantitatea de eșantionare de produse cu risc ridicat ar trebui să crească în mod corespunzător, în timp ce cantitatea de eșantionare de produse cu risc scăzut ar trebui să fie redusă corespunzător. Pentru a nu rata situația epidemică, metoda de eșantionare ar trebui să se bazeze la întâmplare eșantionarea pentru a verifica mediul depozitului și vecinătatea grămei și probele de situație epidemică evidentă ar trebui să fie luate imediat. Pentru mături de bambus, broșuri zhi, bețișoare de bambus și alte produse primare, majoritatea fabricilor pentru a menține depozitul la uscat, în garnitura de tocat grămada există mii de uscare frunze de bambus, ușor de transportat dăunători de depozitare, aceeași grămadă de tăiere a numărului de inspecție de eșantionare ar trebui să fie mai mult decât stratul superior.

  3. elementele cheie ar trebui subliniate în carantina de pe site.

    Elementele de carantină din plante sunt, în general, împărțite în carantină pentru dăunători, carantină pentru boli, carantină pentru buruieni. Pentru a îmbunătăți eficiența carantinei din bambus, nivelurile de risc diferite ar trebui să reflecte elementele cheie din carantină. Produsele cu risc scăzut prin dezgropare, gătit, coacere și alte dăunători, mucegai și alt tratament de prevenire a epidemiei, produsul în sine care dăunători, boli și buruieni este mai puțin probabil, astfel că carantina de teren se concentrează pe inspecția mediului înconjurător, există surse secundare de poluare dacă există ambalaje din lemn, concentrați-vă pe inspecția ambalajelor din lemn cu gaură de vierme, scoarță, sol și alte țări interzise să intre în țară; Produsele cu risc mediu se concentrează pe carantina acarienilor și dăunătorilor de depozitare, care pot fi transportate prin metoda clapelor; Produsele cu risc ridicat poartă o varietate de organisme dăunătoare, elementele din carantină includ carantina pentru boli, carantina pentru buruieni, carantina dăunătorilor în dăunători pentru depozitare și alezajele de poli, iar articolele din carantină includ carantina pentru boli, carantina pentru buruieni, carantina pentru dăunători, dăunătorii de depozitare și porții. Printre ele, pentru carantina pentru dăunători de poli, observați cu atenție vârful de bambus, nu există decolorații în secțiune transversală, găuri de vierme, excremente de dăunători și alte simptome dăunătoare.