Istoricul dezvoltării produselor din bambus

- Jan 09, 2020-

Artizanatul produselor din bambus este acela de a indica produsul realizat cu bambus ca materie primă, pe lângă tocatorul pe care îl folosește zilnic, tabla de tăiat, mat pentru a aștepta, ce compara popularitatea are mobilierul de bambus din podea de bambus de așteptat în ultimii ani, cioplit de bambus așteaptă artizanat pentru a aparține produselor din bambus în valoare este mai mare.

 

În cele mai vechi timpuri, pe câmpiile centrale ale Chinei, zonele nordice nu cresc bambus, astfel încât să folosească oasele animalelor pentru a scrie, sudul este bogat în bambus, va semna sau personaje gravate pe bambus. Dar recipientele din bambus sunt greu de păstrat, nu la fel de bune ca oase de animale. Așadar, după multă vreme, suntem încă norocoși să vedem rămășițele inscripțiilor osoase ale oracolului dinastiei shang, dar este greu să vedem sculpturile din bambus din acea vreme. Cu toate acestea, potrivit documentelor din literatura antică , originea artei de cioplire a bambusului chinez a apărut înaintea dinastiei shang, care este dincolo de orice îndoială.Cina este prima țară din lume care folosește produse din bambus.

 

Prelucrarea produselor din bambus constă în principal din țesutul din bambus și sculptura din bambus. Țesutul din bambus este prelucrarea bambusului în benzi țesute sau bucăți de bambus înainte de țesut. Iar tehnologia de prelucrare a sculpturii din bambus este mai profesională, din cele mai vechi timpuri ca un fel de artă pentru a aprecia. Ca urmare a oamenilor în căutarea de calitate, bambusul face ca meșteșugurile să nu fie folosite, de asemenea, pentru a face coș de bambus și coș doar, lampa de podea în podoaba contemporană pentru gospodărie, lampă de birou, valiza în viață, de asemenea, poate trece bambus face meșteșuguri de făcut, și frumos și practic.

 

China este iubită de bambus din cele mai vechi timpuri. China este prima țară din lume care a studiat, cultivat și utilizat bambus. Bambusul și prunul, orhideea, crizantema este cunoscută sub numele de patru gentleman, cu ecranul lunii eoliene, reputația vieții naturale și nelimitate este cunoscută și pentru toți.Su dongpo a spus "Eu aș prefera să mănânc fără carne decât să trăiesc fără bambus. Nici o carne nu face un om subțire, niciun bambus nu face un om vulgar. Un bărbat subțire poate fi gras, dar un om vulgar nu poate fi vindecat." Limbă simplă, arătând că lungul spiritul cultural a pătruns în măduva savanților. Bambusul „jin jie”, reprezintă integritatea morală nestăpânită; „golul” său, reprezintă mintea smerită, „subțire”, reprezintă poetul transcendent și liber de vulgaritate. Prin urmare, bambusul are un statut ridicat în ochii literaturilor.