cunoașterea bambusului

- Jan 03, 2020-

rBADvVzby-CAHZjCAACVZg1q_i4918


De ce bambusul nu este drept ca un copac, ci împărțit în secțiuni?

De fapt, acest lucru se datorează faptului că bambusul aparține plantei graminee, cea mai mare caracteristică a plantei graminee este că tulpina este o secțiune a unei secțiuni, între secțiune are un nod solid, în locul nodului poate crește ramuri și frunze.

De ce este bambusul gol în loc de solid?

Din perspectiva evoluției plantelor, bambusul ar fi trebuit să fie solid în cele mai vechi timpuri, dar în timpul procesului de evoluție, „pithul” din centrul tulpinii a dispărut treptat și a devenit o structură scobită. Astfel, o structură poate reduce greutatea planta în sine, îmbunătățește rezistența de depozitare a plantelor, dar, de asemenea, consolidează capacitatea de susținere. De fapt, nu numai că bambusul este gol, cele mai multe plante graminee sunt goale, cum ar fi orez, stuf și așa mai departe.

De ce bambusul crește atât de repede?

Plantele obișnuite au țesut de creștere doar în vârf, dar bambusul are țesuturi de creștere în fiecare secțiune. Și aceste țesuturi în creștere pot împărți celule noi în același timp, astfel că bambusul crește rapid. Dacă bambusul are 20 de noduri, rata de creștere este de 20 de ori mai mare decât a altor plante. Prin urmare, bambusul este planta cu cea mai rapidă creștere din lume.