Ambalaj cosmetic

- Mar 22, 2019-

cosmetic packaging

Ambalajul cosmetic este standardizat printr-o normă internațională stabilită de Organizația Internațională pentru Standardizare și reglementată de reglementări naționale sau regionale, cum ar fi cele emise de UE sau FDA.


Ambalajul cosmetic include ambalajul primar și secundar. Ambalajul primar, denumit și recipientul cosmetic, este destinat să acopere produsul cosmetic. Este contactat direct cu produsul cosmetic. Ambalajul secundar este ambalajul exterior al unuia sau al mai multor recipiente cosmetice. O diferență importantă între ambalajul primar și cel secundar este orice informație necesară pentru a clarifica siguranța produsului care trebuie să apară pe ambalajul primar. În caz contrar, o mare parte din informațiile necesare pot apărea doar pe ambalajul secundar.


Containerul cosmetic trebuie să poarte numele distribuitorului, ingredientele, să definească depozitarea, conținutul nominal, identificarea produsului, anunțurile de avertizare și instrucțiunile de utilizare. În plus, ambalajele secundare poartă adresa distribuitorului și informații privind modul de acțiune al cosmeticelor. Ambalajul secundar nu trebuie să poarte nicio notificare de identificare a produsului. Dacă cosmeticele sunt ambalate într-un singur recipient, recipientul trebuie să transporte toate informațiile.