Cele mai bune perii de dinți din bambus pentru o gură fericită și o planetă fericită

- Dec 17, 2019-

Majoritatea dintre noi știm până acum că periuțele de dinți din plastic sunt groaznice pentru mediu. Pot ajunge în ocean și pot elibera substanțe chimice toxice pe măsură ce se descompun în depozitele de deșeuri. Multe persoane trec la periuțele de dinți de bambus, care asigură aceeași putere de curățare doar cu materiale mai sănătoase. Am testat niște mărci pentru a vă oferi o idee mai bună despre ce trebuie să aveți grijă.


bamboo toothbrush
De ce ne pasă să trecem la o periuță de dinți din bambus ecologică?

Milioane de perii de dinți plutesc în corpul nostru de apă. Creaturile marine le mănâncă accidental și asta nu este totul. National Geographic a raportat că micro-plastice au fost descoperite în 90% din sărurile de masă.


Plastic utilizat pentru periuțele de dinți obișnuite este fabricat din substanțe sintetice. Acestea sunt o combinație de plastic, cauciuc și petrol brut. Nu mai vorbim de bateriile de la periuțele electrice. Adică, nu este natural, este rău pentru sănătatea noastră și rău pentru planeta noastră.


Așadar, trecerea la o periuță de dinți mai durabilă este calea de urmat.

Să începem cu elementele de bază înainte de a ne afunda în recomandările noastre personale.


Periuțele de dinți din bambus sunt într-adevăr ecologice?

Aceasta este o mare întrebare. Dacă ați făcut deja cercetări despre periuțele de dinți de bambus, s-ar putea să fi întâlnit mai multe opinii. Desigur, producătorii spun că sunt cel mai ecologic mod de a vă peria dinții. Unele alte site-uri web îl privesc mai sceptic. Si noi. Nu suntem super nebuni, dar punem la îndoială unii factori de sustenabilitate a periuțelor de dinți de bambus. Dar vom intra în asta într-o secundă.


Motivul principal pentru care aceste produse sunt considerate ecologice este mânerul din bambus. Plantele de bambus sunt o resursă durabilă în general. Aceste ierburi nu contribuie la defrișarea masivă. Nici măcar nu au nevoie de substanțe chimice dăunătoare, deoarece sunt rezistente în mod natural împotriva mucegaiului, ciupercii și bacteriilor. Aceasta înseamnă că este perfectă pentru igiena gurii. Bambusul este, de asemenea, biodegradabil. Așadar, puteți să-l compostați sau pur și simplu să-l reciclați înainte pentru a obține la maxim acest produs. Plantele de bambus cresc mult mai repede decât copacii, deoarece aparțin ierburilor și produc mai mult oxigen, ceea ce este și uimitor.Cu toate acestea, doi factori se referă la aceste perii de dinți de bambus:

Unde crește bambusul: Aceste plante cresc în principal în Asia. Acest lucru înseamnă că munca recoltării lor și transportul maritim încă nu se încadrează în „secțiunea durabilă” a producției. Adesea nu puteți găsi informații adecvate despre cum a fost recoltat bambusul folosit pentru periuța de dinți etc. Prin urmare, este greu de spus dacă sunt sau nu ecologice. În plus, produsele din bambus trebuie să fie livrate în toată lumea, ceea ce nu este tocmai ecologic.

Perii: Nu sunt întotdeauna la fel de ecologici pe cât ai crede și asta este o problemă din cauza cu care oamenii sunt obișnuiți să se spele pe dinți.